fbpx

Ontwikkeling

Team Ontwikkeling

Hoe zorg je ervoor dat je het beste uit je team haalt en hun talenten optimaal worden benut? Hoe zorg je voor goede communicatie binnen jouw team en bedrijf? Team ontwikkeling bij Smart Steps kan hier inzicht en ondersteuning in geven. Met behulp van onze ervaren coaches helpen wij je graag om jouw team met meer succes en plezier samen te laten werken!

Voorbeeldartikel 3

Team ontwikkeling

Het werken in teams is niet vanzelfsprekend gemakkelijk. Om deze reden is het belangrijk om een team te ontwikkelen. Bij team ontwikkeling staat het functioneren van het team centraal. Daarnaast wordt er ook voor gezorgd dat het individu niet uit het oog verloren wordt. Tijdens onze sessies ondersteunen wij teams in het verkrijgen van inzichten in hun persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor tillen wij teams naar een hoger niveau. Thema’s die tijdens onze sessies en teamdagen aan bod komen, zijn onder andere communicatie, grenzen aangeven, inzicht, ontwikkeling en samenwerking. Echter, werken in een team kan pas echt optimaal gedaan worden als jijzelf je eigen eigenschappen en kenmerken kent dus je eigen gebruiksaanwijzing kent. Om deze reden besteden wij tijdens de team ontwikkeling ook tijd aan persoonlijke groei en ontwikkeling.

Doordat paarden van oorsprong in kuddes leven letten zij continu op de omgeving om hun heen om potentiele gevaren te signaleren. Daarnaast spiegelen paarden zich onder andere aan de gemoedstoestand, spanningen en andere signalen in de kudde. Dit is de basis voor het werken aan jouw team, een paard zal van ieder teamlid de gemoedstoestand of houding spiegelen. Hierdoor ontstaan eerlijke confrontaties in het team wat ook voor persoonlijke groei en ontwikkeling zal zorgen voor ieder teamlid.

Voordelen team ontwikkeling

Ontwikkeling van teams kan bedrijven onder andere het volgende opleveren:

  • Betere samenwerking;
  • Leiderschap, meer grip op het team;
  • Competenties ontdekken en ontwikkelen;
  • Verbetering in communicatie;
  • Meer begrip voor elkaar binnen een team of bedrijf;
  • Sneller herstel bij werk gerelateerd verzuim.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat wij voor jou of jouw team kunnen betekenen op het gebied van coaching? Neem dan contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden!