fbpx

Ontwikkeling

Persoonlijke Ontwikkeling

Wanneer je voelt dat er iets moet veranderen, wil je dit in eerste instantie zelf proberen. Toch lukt dat vaak niet en heb je hier gewoonweg hulp bij nodig. Smart Steps helpt je door middel van coaching om je brein beter te leren kennen en om vervolgens stappen te zetten, zodat jij kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling!

Persoonlijke-ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Meer zelfvertrouwen, gelukkiger zijn en meer kunnen bereiken zijn verlangens die veel mensen hebben. Wil je genieten van het leven en er elke dag weer vol voor gaan, maar wordt je geremd door zorgen die je met je meedraagt of problemen waar je al lange tijd mee worstelt? Wil je assertiever zijn? Coaching met behulp van paarden is de juiste keuze!

Paardencoaching

Paardencoaching is snelle en efficiënte manier van coaching. Op deze manier helpen we je structuur en inzicht te geven in je gedrag. Maar ook krijg je inzicht in je doelen, ambities, wensen, conflicten en problemen. Hierdoor kun je groeien in je persoonlijke ontwikkeling. Met paardencoaching kom je direct tot de kern van het probleem, omdat de paarden instinctief reageren op jouw gedrag. In onze sessies maken wij gebruik van dit spiegelende gedrag. Het paard spiegelt jouw lichaamstaal, houding, gemoedstoestand en emoties. Hierdoor houdt het dier je als het ware een spiegel voor, waardoor je direct inzicht krijgt in jezelf en welke aspecten zich in jouw gedrag en gevoel afspelen. Het geven van een sociaal wenselijk antwoord werkt niet. Een paard prikt hier namelijk direct doorheen. Hierdoor ontstaat een eerlijke confrontatie met jezelf waardoor wij jou met behulp van de paarden snel inzicht kunnen geven over waar het daadwerkelijk om gaat.

Individuele coaching

Bij individuele coaching voor volwassenen maakt Smart Steps gebruik van de CREF-methode. Dit maakt inzichtelijk hoe het is gesteld met het basisvertrouwen en dit ondersteunt je bij het herstellen van het mogelijk aangetaste basisvertrouwen. Hardnekkige patronen worden doorbroken met de CREF-methode. Voel je dat het voor jou een stapje verder gaat en heb je een zwaardere last op je schouders, bijvoorbeeld door een burn-out, depressie of trauma? Meestal zetten wij hierbij EMDR in. De EMDR wordt vaak op het paard uitgevoerd waardoor de verwerking vaak sneller en effectiever verloopt.

Coaching voor meerdere doelgroepen

Coaching met behulp van paarden kan heel breed worden ingezet. Zo is het niet alleen geschikt voor een-op-een sessies, maar ook voor groepen. Smart Steps biedt coaching met behulp van paarden voor professionals, teams en persoonlijke ontwikkeling.

Meer weten

Wil je meer weten over wat wij voor jou persoonlijke ontwikkeling kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!