fbpx

Hoe maak jij je meester van persoonlijk leiderschap?

Hoe maak jij je meester van persoonlijk leiderschap?

Lukt het je niet om je doelen te bereiken? Blijf jij in cirkels rondlopen, omdat je geen concrete stappen vooruit durft te zetten? Wees niet langer passief! Neem je eigen verantwoordelijkheid en laat jouw omstandigheden niet langer afhangen van je omgeving. Een coachingstraject van Smart Steps helpt je meester te worden van persoonlijk leiderschap.

persoonlijk leiderschap

Regie pakken

Soms kan het lastig zijn de regie te pakken over je eigen beslissingen. Je weet ergens wel dat je het anders wilt, maar weet niet welke stappen je moet zetten om dit daadwerkelijk te bewerkstelligen. En zo blijf je doorbewegen in een richting die niet langer de jouwe is. Vervelend, natuurlijk. Het is dan waardevol je te realiseren dat er iemand is die daar verandering in kan brengen, namelijk jijzelf.

Blokkades vanuit jezelf

Het kan best lastig zijn te onderkennen hoeveel je zelf in de hand hebt. Misschien heb je de neiging tegen te sputteren en de tegenslagen in je leven als oorzaak te zien van je onvrede. Het leven voelt als een soort schaakspel waarbij je van alle kanten geblokkeerd wordt. Maar ook in een schaakspel kun je zelf de volgende zetten bepalen. Het wordt daarom tijd om je eigen verantwoordelijkheid te nemen en eens kritisch naar jezelf te kijken. Welke gedachten en gewoonten zorgen ervoor dat je telkens stil blijft staan? En hoe is dit ontstaan?

Geboren leider

Velen van ons hebben van nature leiderschapskwaliteiten. We hebben een gezond zelfvertrouwen en de nodige motivatie en nieuwsgierigheid om de wereld te ontdekken. Na verloop van tijd worden we echter aan onze mouw getrokken. We halen onvoldoendes, krijgen kritiek, worden daardoor bang om te falen en bang voor afwijzing, waardoor we steeds minder nieuwe dingen proberen. En daardoor lopen we dus kansen om ons te ontwikkelen mis. Hoe meer we ons laten leiden door angst en onzekerheid, hoe meer ons persoonlijk leiderschap daaronder lijdt.

Eigen weg volgen

Het risico daarvan? We gaan meer luisteren naar de adviezen van mensen om ons heen dan naar ons eigen gevoel. We voeren liever andermans opdrachten uit dan dat we zelf opdracht geven. Natuurlijk draag je op die manier zelf geen verantwoordelijkheid en is het dus niet jouw schuld als er iets misgaat, en dat voelt veilig. Maar door elke confrontatie met jezelf uit de weg te gaan, loop je ook kansen op succes en meer werkplezier mis. Bovendien, door in andermans voetsporen te lopen in plaats van je eigen pad te volgen, ga je snel voorbij aan je eigen behoeften.

Uitdaging accepteren

Ga daarom de uitdaging aan en maak van jezelf een persoonlijke leider. Iemand die weet wat ze wil. Iemand die doelen en grenzen kan stellen. Iemand die opkomt voor haar eigen belangen. Iemand die haar prioriteiten op een rijtje heeft en precies weet waarvoor zij staat. En iemand die zo zeker van haar zaak is, dat je iedereen die je ontmoet hiervan weet te overtuigen.

Kwaliteiten en valkuilen

Je zult zien dat zodra je weer in controle bent en regie neemt over je leven, alles om je heen in actie komt en je weer de hoofdrol in je eigen leven speelt. Dit omdat je meer bewust bent van je eigen krachten en deze beter kunt inzetten. Maar ook omdat je meer inzicht hebt in je tekortkomingen en daardoor gericht kunt werken aan gedragsverandering.

Stappen naar meesterschap

Wil jij de passie en motivatie in je leven weer terugvinden en sterker in je schoenen staan? Smart Steps begeleid je graag op weg naar persoonlijk leiderschap. Tijdens het coachingstraject ga je op zoek naar je eigen kracht en bestaande aannames over jezelf uitdagen. Met de directe en confronterende aanpak van de coach in combinatie met paarden merk je gegarandeerd snel resultaat.