fbpx

Goed voor jezelf zorgen!

Goed voor jezelf zorgen!

Twee weken geleden ben ik gestart met Cryotherapie. Iets wat ik in eerste instantie wilde proberen en ook best spannend vond. Maximaal 3 minuten in een ruimte van -110 graden brrrrr. De vele gezondheidsvoordelen spraken mij ontzettend aan. Dus na veel uitstellen ben ik het toch gaan doen.

jezelf-zorgen

Boost in energie

De eerste ervaring viel mij alles mee. Ik voelde mij een beetje gek, mijn huid tintelde en voelde mij een beetje licht in mijn hoofd. Maar ook meer energie al gelijk na de eerst behandeling. Dit vraagt om meer en ben de freezchallenge aangegaan. In 14 dagen 10 sessies. Is een bijzondere ervaring en dit heeft mij ook een enorme boost gegeven in energie. Zelfs ben ik een keer met een enorme hoofdpijn er naar toe gegaan en na 3 minuten in -110 hoofdpijn weg!

Voor jezelf zorgen

Als coach en trainer ben ik met de vitaliteit van individuele klanten en teams bezig maar ik besefte mij na deze freezchallenge dat ik dit voor mijzelf wel meer mag doen. Want waar gaat het nu eigenlijk om? Natuurlijk om op de eerste plaats goed voor jezelf te zorgen! Als je goed voor jezelf zorgt ervaar je minder stress, sta je stabieler in het leven, kan je je werk beter aan en voor anderen zorgen als dit nodig is. En zo zijn er nog veel meer voordelen te noemen. Regelmatig volg ik zelf leertherapie om aan de ene kant op de hoogte te blijven van hoe het voor individuele klanten of teams kan zijn maar daarnaast om de dingen waar ik tegenaan loopt in het (dagelijks)leven aan te pakken. Helaas zijn wij niet volmaakt en leer je voortdurend in het leven.

Vragen aan jezelf

De cryotherapie heeft mij opnieuw bewust gemaakt dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Het gaat niet alleen om het geestelijke aspect maar het gaat om het hele plaatje. Hoe vitaal ben jij? Dat is een goede vraag die jij jezelf kan stellen. Zorg je goed voor jezelf in geestelijk opzicht? Eet je gezond? Beweeg je voldoende? Het kan zijn dat alles goed met je gaat maar dit betekend niet dat je niet aan jezelf kan werken. Juist dan is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen want wij leven in een drukke tijd met veel stress. Voordat je het weet ben je op gebrand en zit je in een burn out. Jij denkt misschien dat gaat mij niet gebeuren! Maar het kan jou ook gebeuren.

Onder de loep

Pak het nu aan! Zoek de coach die bij jouw past om je te ondersteunen. Gebieden die je daar onder de loep kan nemen en verbeteren zijn onder andere je werk, sociale leven, je relatie etc. Wat gaat goed en wat kan beter? En hoe pak ik dit aan? Neem je eten onder de loep. Wat is gezond eten? Eet ik kant en klare maaltijden of eet ik uit pakjes? Dit zijn dingen die je gezondheid niet ten goede komen. Betekend niet dat je dit nooit mag eten maar alles gaat om de hoeveelheid, teveel is nooit goed. Beweeg je voldoende? Voor de ene persoon is dat iedere dag naar de sportschool, voor de andere die misschien nooit iets doet is starten met 15 tot 30 minuten wandelen al voldoende.

De juiste modus

Zelf volg ik leertherapie, let ik op mijn eten en ik sport 2x per week. Vaak kon ik wel wat meer energie gebruiken. Met de cryotherapie heb ik deze gekregen. Kijk wat jij nodig hebt dit is niet voor iedereen hetzelfde en ga vooral dingen uitproberen zodat jij de juiste modus kan vinden. Ik heb in ieder geval de juiste modus gevonden. Voor nu in ieder geval! Want voor mij betekend dit ook niet over een jaar nog steeds alles hetzelfde is. Zoals ik eerder heb geschreven leer je voortdurend in het leven!

Mogelijkheden voor jou

Wil jij begeleiding in de ontwikkeling in je leven? Neem gerust contact op en kijken wij samen wat de mogelijkheden voor jou zijn!