fbpx

De CREF-methode

CREF staat voor Circle Reprint Emotional Foundation. Wanneer je in aanraking komt met coaching en graag het basisvertrouwen wilt herstellen dan kom je al snel in contact met de CREF-methode. Dit is een ondersteunend middel om het basisvertrouwen van een mens te herstellen. Deze methode is gericht op het doorbreken en succesvol behandelen van hardnekkige patronen. Hierbij worden paarden ingezet, omdat zij het proces kunnen versnellen en ondersteunen. De CREF-methode is mogelijk voor alle leeftijden.

Hoe wordt de CREF-methode ingezet?

Wil je jezelf graag meer ontwikkelen, of wil je van bepaalde klachten afkomen? Dan wordt de CREF-methode ingezet. We werken dan aan de levensbehoeftes en brengen de balans tussen lichaam en geest terug.

Vier fases van de CREF-methode

Fase I Circle

In de eerste fase meten we hoe het basisvertrouwen is. Dit kan op elke leeftijd en op elk niveau. In deze fase worden over het algemeen altijd paarden ingezet. Hierdoor ontstaat een versnelling van het in kaart brengen van het basisvertrouwen van een mens. Is dit in kaart gebracht, dan weten we in deze fase precies welke levensbehoeften er ontbreken of onvoldoende aanwezig zijn.

Fase II Reprint

In de tweede fase is het doel om het basisvertrouwen te vergroten. Is het basisvertrouwen hoog en stabiel genoeg dan wordt dit middels gespecialiseerde technieken zoals NLP en positieve EMDR vastgesteld. Dit heet reprint.

Fase III Emotional

Wanneer de circle en reprint vastgesteld zijn, is emotionele verbinding de rode draad. Je moet hierbij liefdevol naar jezelf kunnen zijn en zo min mogelijk oordelen.

Fase IV Foundation

Bovenstaande fases vormen dan een stevige bodem, ook wel foundation genoemd. Het basisvertrouwen zal hier verder opgebouwd moeten worden. De balans is op deze manier hersteld en uitdagingen kunnen beter worden gehanteerd.

Herkent u de volgende situaties?

 • onzekerheid
 • stress
 • PTSS
 • burn-out
 • depressie
 • angstklachten
 • traumaverwerking
 • rouwverwerking
 • slaapstoornis
 • eetstoornis
 • autisme
 • ADHD

Dan adviseren wij om aan de slag te gaan met een coaching sessie. Aan de hand van de CREF-methode kunnen we oplossingsgericht te werk gaan en ervoor zorgen dat je (weer) gelukkig door het leven kunt.

De CREF-methode: ook voor organisaties

Ook binnen organisaties en bedrijven is de CREF-methode zeer geschikt. Zowel op individueel niveau als in teamverband kan de methode worden ingezet. Met de CREF-methode kan binnen een organisatie inzicht verkregen worden hoe het met de fysieke en emotionele gezondheid van de organisatie en het team gesteld is. Daarnaast is de methode als handvat te gebruiken om een organisatie te voorzien van wat nodig is om de balans tussen alle belangrijke gebieden te herstellen om emotionele verbinding te bereiken (zie afbeelding).

De CREF-methode

De rol van het paard

Op verschillende momenten in dit behandeltraject kan het paard worden ingezet. Het paard kan van groot belang zijn als het om hechtingsproblematiek gaat. Het paard zal worden ingezet als graadmeter en als spiegel. Een persoon wordt snel bewust van zichzelf in het bijzijn van een paard en zal verbinding voelen met het eigen gevoel. Het totale traject zal sneller zijn vruchten afwerpen indien het paard onderdeel is van het traject.

Vragen over de CREF-methode?

Meer informatie over wat de CREF-methode voor jou of je organisatie kan betekenen? Stel je vraag gerust. Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer!

WIJ STAAN VOOR JE KLAAR

Neem contact met ons op

Vul onderstaand formulier in en stel je vraag.
Wij reageren binnen 24 uur terug!